Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je imao težak razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM.

– Težak razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije – napisao je Vučić na Instagramu.

On je istakao neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga, a ne, kako je naveo, putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza.

– Ponovio sam pozicije naše zemlje i u pogledu najvažnijih globalnih geopolitičkih dešavanja i naglasio da Srbija ostaje dosledan i pouzdan partner u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, vođena prevashodno nacionalnim i državnim interesima – napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić imao je danas trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Makronom i nemačkim kancelarom Šolcom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

2 COMMENTS

  1. Molim te Vučiću
    Sazovi hitnu sednicu UN
    Ne moli kod ovih koji su sponzori albanski, sve je laž što ti kažu.

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Vucicu ovo su lazi i podvale Zapada.To oni rade odavno i kontinualno.Jedno govore a drugo rade.Ne treba im verovati.ZSO je prevara koja kontinualno traje 10 godina,Nama Nemci nisu prijatelji.Francuska se nista ne pita,Ovo ssto oni traze je samo blefiranje.Ti isti su hteli da podvale sporazum o priznanju od Srbije.To je isto radio i TRamp.Zapad otvoreno vodi rat protiv Rusije a u planu je da se napadne Srbija.Presednice nije ti lako ali je preko 80% Srba sirom vseta iu srpskim zemljama uz tebe i Srbe na Srpskom KiM.Nema predaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here