Vučić traži pomoć od Nemačke

0

S umiljatim (i stidnim) osmehom zatražio pomoć
 

"Mi tražimo da nam Nemačka pomogne da razvijemo svoju zemlju i da od njih naučimo mnoge stvari. Cilj Srbije je da naši građani rade naporno i teško i da poštuju pravila, i tada ćemo biti uspešna i moderna zemlja", rekao je Vučić posle razgovora u Beogradu s nemačkim vicekancelarom i ministrom ekonomije Zigmarom Gabrijelom.

 

Vučić je podsetio da je Nemačka najvažniji politički i ekonomski partner Srbije.

"Danas je važan dan za Srbiju, došlo je 40 velikih nemačkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju. Vicekancelar mi je rekao da je veliko interesovanje nemačkih kompanija za ulaganje u Srbiju", rekao je Vučić.

 

Predsednik vlade je naveo da je zadatak Srbije da upostavi bolje uslove za poslovanje i ponovio da su započete velike i značajne reforme.

 

"Moramo još mnogo da uradimo, Zakon o planiranju i izgradnji, rešavanje problema u javnoj administraciji i više odgovornosti i ozbiljnosti u razgovoru sa investitorima", rekao je Vučić i dodao da su nemački investitori izneli konkretne predloge za poboljšanje poslovnog okruženja i primedbe na ponašanje administrativnog aparata u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here