Vučić: Vlada može da bude ponosna

0

Fonet/D. A.
Vučić: Vlada može da bude ponosna.
 

Na konferenciji za novinare, Vučić je izneo uporedne podatke za period od septembra do decembra 2013. i 2014. godine koji ukazuju da je na ime Poreza na dodatu vrednost ove godine prikupljeno značajno više novca.

Prema tim podacima, u septembru 2013. godine na ime PDV-a prikupljene su 23 milijarde dok je ove godine ubrano 30 milijardi dinara. Najuspešniji mesec bio je oktobar kada su se od PDV-a u državnu kasu slile 42 milijarde dinara.

"U odnosu na prethodni decembar imamo bolje rezultate, uprkos smanjenju agregatne tražnje i opšte kuknjave beležimo porast", rekao je on.

Vučić je dodao da je u februaru 2014. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo registrovano više od 793.000 ljudi a da ih je danas 739.000, što znači da je broj
nezaposlenih smanjen za oko 54,000, ili 6,88 odsto.

On je dodao da je to rezultat na koji Vlada može da bude ponosna.

Premijer je najavio da će naredna godina biti godina velikih investicija kojima će Vlada pokušati da kompenzuje smanjenje agregatne tražnje, kroz velike investicione radove.

Prema njegovim rečima, sredstva za te radove neće biti prikupljena kroz nova zaduživanja već kroz razne oblike privatno-javnog partnerstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here