Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je večeras Vladi Srbije da ne donosi novi Zakon o eksproprijaciji, već da se napravi javna rasprava, kako bi postigao široki konsenzus u društvu, bez kojeg, ističe, neće biti novog akta o eksproprijaciji.

Vučić je rekao da su izmene Zakona o eksproprijaciji vraćene Skupštini Srbije po proceduri, i da Vlada Srbije može da ih povuče tek nakon te njegove odluke o vraćanju, iako je ranije danas iz vlade saopšteno da ona zakon povlači iz procedure, što je Vučić pripisao “nemaru i aljkavosti službenika vlade”.

– A, ne da se gazi Narodna skupština. To što se gazi institucija predsednika, na to sam navikao, ali skupština ne sme da bude gažena. Oni večeras, sutra, mogu da donesu odluku kojom će povući zakon, ali ne pre moje odluke – rekao je Vučić.

Predsedik je istakao da je njegov predlog vladi da ne donosi nikakav novi zakon, već da zamoli Nacionalni konvent, udruženja, i iz oblasti rudarstva, energetike, sve firme koje moraju da rade u saobraćajnoj, komunikacionoj, gasnoj infrastrukuti da učestvuje u javnoj raspravi.

– Da se napravi najšira javna rasprava, koja može da traje i šest meseci, da vidimo možemo li do širokog društvenog konsenzusa o ovome. Bez toga – nećemo ići sa novim Zakonom o eksproprijaciji – rekao je Vučić.

To je, kaže, njegov poziv svima, uveren da će se vlada posle njegove odluke, saglastiti sa tim da ide sa novim zakonom.

– I, ne bi imali većinu, da budem potpuno otvoren – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. SLUŠAMO SVAKODNEVNO BAJKE?

    Čelnik ΛV započe novi sistem rada. Skoro svaki drugi dan organizuje vanredno obraćanje svome previše voljenom narodu. Bez hvalospeva ne može proži ni jedna konferencija, kao da taj voljeni narod ne razume ništa i ne vidi šta se događa njemu i oko njega. Čudo ipak se dogodilo, nakon deset godina tiranisanja, da se zakoni vraćaju na doradu ili izmeni. Da li je predizborna kampanja ili se nešto menja u radu i ophođenju vlasti? Obraćanje narodu, a ne političarima i saradnicima, izgleda kao tapšanje po ramenu ljude iz interesnih, glasačkih sfera, pri tome se zaboravlja da njegovi toliko poštovani penzioneri imaju veću prosečnu pemziju samo od penzija u BiH. Skoro 25% stanovništva je na ivici siromaštva (troše do 1$ po danu), ali imaju toliko energije u sebi da izađu na izbore i da glasaju za “svoju ikonu” i time su završili svoj zadatak i dužnost do sledećih izbora.. Ustoličenje Rio Tinta, Linglonga, Ziđina i prodaja zemljišta arapskim prijateljima ugrožava se i onako narušena životna sredinu. Dobra stvar je gradnja autoputeva, kao nikada i nigde do sada, jedina loša strana je ako nema ko da vozi po autoputevima.Godišnje umiru više od sto hiljada, rađaju se oko šezdeset hiljade dece i toliko najsposobnijih napustaju zemlju.Ipak, Panta rei! Čelnik nije zadovoljan radom svojih izabranika koji su do sada klimali glavom, aplaudirali, uvlačili se predpostavljenim i ponavljali kao papagaji are ono što ispriča ili misli da ispriča pretpostavljeni i njihov odabirač, ko te pita za stručnost, važno je da imaš uši, a mozak nije bitan. Diplome, doktorati i svedočanstva nisu mnogo bitna, kupuju se plagiraju, bitnoje da je patriota prema predpostavljenom, da znaju kada da aplaudiraju, klimaju glavom i dodvoravaju se bez neke potrebe. To je stvarnost nača, a ne tuđa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here