Vujošević: Pobeda je čista!

0

Sporna situacija kod poslednjeg napada Barselone i šuta Pita Mikela koji je izašao iz koša donela je višeminutno većanje sudija, a arbitri su na kraju odlučili da potvrde pobedu Partizana.

 

"Kada je isteklo vreme, lopta koja igra po obruču, ako je iznad obruča, ne sme da se dira. Ali ako evidentno izlazi iz koša odbrana može da skoči, što je Roberts i uradio. Moj kolega iz Barselone je pokušao da izvrši pritisak da se igralo iznad obruča, a to nije tačno. Videli smo nekoliko puta na usporenom snimku da je lopta izlazila iz obruča i ne bi bilo pošteno da su pobedili. Toliko su jači i morali bi da pobede na drugi način", objasnio je Vujošević.

 

Ipak, Barselona će se žaliti na ovu sudijsku odluku, jer misle da je Lorens Roberts  izbacio loptu iz koša, a rok za podnošenje njihove žalbe je 15 dana.

 

Vujošević se nakon objašnjenja šta se sve dešavalo po završetku utakmice, osvrnuo i na sam meč.

 

"Veoma sam srećan posle ove pobede, ako uzmemo u obzir da je ovo prvi poraz Barselone i njihova reakcija na kraju utakmice pokazuje koliko im je bilo stalo. Dobro smo igrali prvo poluvreme i u odbrani, i u napadu, a možda su njihovi igrači potpali malo pod atmosferu. U drugom poluvremenu smo u jednom trenutku prestali da igramo, pa na devet razlike za njih imali smo neiskorišćena tri, četiri napada. Nismo se čupali ni sa odbranom u tim kriznim trenucima. Ipak, pred kraj utakmice uspeli smo da se vratimo i mogli smo meč završiti pre produžetaka, da nije napravljena greška kod izvođenja auta", rekao je strateg crno-belih i dodao:
 

"Velika zahvalnost publici. Bili su zaista fantastični. I naravno zahvalnost igračima na velikoj borbenosti".

 

Strateg Barselone Ćavi Paskval rekao je da je utakmicu obeležila prva četvrtina, koju je njegov tim odigrao loše, ne prikazavši ni delić svojih mogućnosti.

 

"Znali smo da je u Beogradu najteži teren za igranje i bili smo pripremljeni na to, ali loše smo otvorili utakmicu. U trećoj četvrtini smo počeli da igramo bolje i brže, a u poslednjoj smo mogli da pobedimo zahvaljujući dobrom bloku i šutu za tri poena", rekao je Paskval i dodao da je u produžetku odlučio Partizanov skok, jer je 16 ofanzivnih skokova, koliko je domaćin imao, ipak previše da se dobije ovakav meč.

 

Španska štampa: "Pionir" pretežak za Barsu
Barselonin niz od 11 pobeda prekinut je u Beogradu posle produžetaka i silnih komplikacija, u utakmici čiji su ishod odlučile sudije posle pregledavanja snimka, piše "Marka", opisujući poslednji šut Pita Mikela i sudijsku odluku posle koje je doneta odluka o pobedniku.
Srbi su dominirali u prvom poluvremenu, Barselona se "vratila" u drugom, ali je završnica nalik "ruskom ruletu" odlučila pobednika, u utakmici u kojoj do tada jedina neporažena ekipa u Evroligi ni jednog trenutka nije diktirala ritam.
"Barsa je, činilo se, bila fascinirana atmosferom, zadivljujućom scenom koju je načinilo više od 8.000 navijača koji su verovali u pobedu svog tima", piše "Marka".
"Mundo deportivo" piše da je Partizan bio bolja ekipa u meču čiju je kontroverznu završnicu odlučio televizijski snimak, dok je "As" naveo da je Barsin pobednički niz okončan u "hičkokovskoj završnici".


OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here