Vujošević: Ritas favorit pod pritiskom

0

"Lijetvos Ritas je prošle godine osvojio Evrokup, iako je u tom takmičenju bilo kvalitetnijih timova sa puno većim budžetom", podsetio je Vujošević i dodao da se tim, koji sa klupe predvodi legenda litvanske košarke Rimas Kurtinaitis, u napadu puno oslanja na šut spolja.

 

On je napomenuo da, za razliku od mnogih evroligaša, koji puno igraju akcije "jedan na jedan", sledeći protivnik "crno-belih" često "pravi trouglove", dok im je odbrana "čvrsta i sa puno preuzimanja".

 

"Ovih dana se u javnosti daju proizvoljne ocene prema kojima Partizan ne bi trebalo da ima problema sa timom u kojem igraju Milko Bjelica i Dejan Borovnjak.

Svi, međutim, zaboravljaju da su ta dva igrača u međuvremenu dosta napredovala i da igraju u jako ozbiljnom klubu", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u  dvorani "Pionir".

 

Prema njegovim rečima, šansa Partizana da dođe do izuzetno važne pobede u borbi za drugi krug najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, leži u činjenici da će domaćin imati veliki pritisak da dobije taj meč.

 

"Kod favorizovanih ekipa u ovakvim utakmicama dolazi do stegnutosti u igri, a na nama je da to iskoristimo i maksimalnim angažovanjem pokušamo da stignemo do veoma vredne pobede", istakao je trener šampiona Srbije.

 

Komentarišući trenutni nivo forme svojih izabranika, Vujošević ja napomenuo da "postoji hiljadu alibija za Partizan ove sezone", ali da je njegov zadatak da puno radi sa igračima i da trenira više od ostalih.

 

"Mi smo posle svakog treninga uigraniji, ali moramo znati da i drugi rade. Napredak u našoj igri je evidentan i mogu se očekivati još bolja izdanja, ali u sportu nište se ne razvija linearno", poručio je trofejni stručnjak.  

Snažni centar Aleksandar Marić istakao je da "crno-bele" u dalekom Viljnusu očekuje "teška i fizički veoma naporna utakmica".

 

"U četvrtak nas očekuje dosta značajan meč, koji je pođednako bitan i Litvancima. Uoči odlučujućih utakmica u Evroligi ohrabruje što naš mladi sastav napreduje", zaključio je Marić.

 

Utakmica između Lijetvos Ritasa i Partizana igra se u četvrtak od 18.45 časova u "Simens areni" u prestonici Litvanije. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here