Vujović: Nastojaćemo da ne smanjujemo penzije

0

Trudićemo se da ne smanjimo penzije

”Ovi zakoni, pre svega zakoni o privatizaciji i stečaju će nam omogućiti da otvorimo kutiju sa 170 preduzeća, koja se nalaze u restruktuiranju i koja godinama čekaju razrešenje. Zakoni će ponuditi mnogo brže, efikasnije, transparentnije procedure, razrešenje, bilo da se ide u privatizaciju bilo da se ide u stečaj”, rekao je ministar.

 

Prema njegovim rečima u stečaju će se razlikovati dva puta.

 

”Jedan je kratak put ozdravljenja, finansijskog ‘šišanja’ poverilaca i izlaska preduzeća ako imaju partnere ili investitore. Drugi put je tamo gde nema šanse. To će biti put gde se prvo nudi socijalni program radnicima, a onda preduzeća idu u postupak stečaja, koji vodi bankrotstvu, odnosno likvidaciji”, smatra Vujović.

 

On je istakao da investitori pokazuju interes, jer shvataju da je Srbija krenula odlučno u promenu privrednog ambijenta.

 

On je istaka da će Vlada nastojati da ne smanjuje penzije i poručio da moraju da se smanje troškovi i poveća efikasnost poslovanja u javnim preduzećima.

 

"Ja očekujem da pokušamo da minimiziramo negativne socijalne efekte,
koje utiču i na tražnju, koje utiču i na raspoloženje ljudi. Imamo već dovoljno bolnih poteza koje sprovodimo. I pored tih pokušaja, najverovatnije, neće biti moguće izbeći određena smanjenja", kazao je ministar privrede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here