Vukčević: Svaki dan jurimo haške begunce

0

Hoće da radi u tišini: Vladimir Vukčević
 

"Svako javno objavljivanje izaziva spekulacije, prognoze, dramatične naslove, uznemirenost… Pustite nas da radimo u tišini i da glasno objavimo kada ih budemo uhapsili", rekao je Vukčević u intervjuu "Večernjim novostima".

 

Doduše, ne veruju baš svi u iskrenost u naporima da se uhvate Ratko Mladić i Goran Hadžić.

 

"Činimo sve da dođemo do Mladića i Hadžića. Izjave zvaničnika koji nisu uključeni u rad Akcionog tima u Srbiji ne shvatam previše ozbiljno. To su političke procene koje se baziraju na nekim opštim znanjima i ‘generalnim istinama’. Karadžić i Mladić su potrebni u Hagu – to je naš jedini i konačni cilj i činimo sve da ga ostvarimo", istakao je Vukčević povodom tvrdnji nekih zvaničnika u BiH da Mladić još ima svoje finansijere.

 

Hapšenje ratnih profitera

Vukčević je najavio oduzimanje imovine stečeno pljačkom u minulim sukobima na području bivše JU.
"Intenzivno radimo na tome. U toku su finansijske istrage i vrlo brzo ćete čuti nove vesti. Ulazimo u tri velika predmeta u kojima su upravo, pored zločina koje primarno istražujemo, osumnjičeni izvršili i pljačke i silovanja. U prvom koji je na redu, reč je o 200 žrtava", istakao je Vukčević.

Vukčević je istakao da se radi u izuzetno dobroj koordinaciji naših službi i Haga, što je i tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc još jednom konstatovao i on ima kompletan pregled svih naših akcija i njegova ocena je zasnovana na tome. Zato Vukčević očekuje objektivan izveštaj Bramerca, zasnovan na činjenicama koje se dešavaju na terenu.

 

"Bramerc je veliki profesionalac, tužilac, i ja ga zato odlično razumem. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je izuzetno značajan za našu državu, a dva haška begunca nam stoje na putu da bezbolno uđemo u evrointegracije. S druge strane, to je političko pitanje i verujem da će naši političari uspeti da objasne svojim kolegama iz EU koliko Akcioni tim profesionalno radi", rekao je Vladimir Vukčević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here