Vulin: Promeniti odnos prema darodavcima

0

Aleksandar Vulin
 

Vulin je tokom posete SOS dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici rekao da oni koji odvajaju deo svojih prihoda za socijalne potrebe treba da budu oslobođeni poreza ili im treba biti ponuđena neka druga stimulacija.

 

Vulin je danas posetio SOS Dečje selo u Sremskoj Kamenici, u kome žive deca bez roditelja. Ovom prilikom toj ustanovi je dostavljena pomoć od pet tona sredstava za higijenu koje je obezbedila novosadska kompanija "Albus".

 

On je istakao da pomoć koju je doneo deci u dečijem selu nije finansirana iz budžeta, već da su radnici "Albusa" odvojili deo profita za njega, pohvalivši to kao dobar primer odgovornog poslovanja.

 

"Našem društvu je potrebno više štedljivosti i discipline i moramo da naučimo da plaćamo porez kako bismo mogli ovoj deci i drugim socijalnim kategorijama da pomognemo", dodao je Vulin.

 

Vulin je kazao da, prema njegovom mišljenju, radnici u javnom sektoru nisu krivi za dugove, krizu i problem Srbije, ali da se očekuje primena donetih i donošenje novih mera racionalizacije, koje će krenuti od samog Ministarstva "odricanjem od dnevnica ili smanjenjem nepotrebnih putovanja".

 

On je rekao da može da razume da će restrktivne mere Vade možda doneti nove proteste među radnicima u školstvu, zdravstvu ili drugim sektorima, ali da ti protesti neće doneti rešenje problema.

 

"Manjak u drzavnoj kasi može biti nadoknađen štednjom ili zaduživanjem, ali ako nastavimo da se zadužujemo potrošićemo škole za ovu decu, potrošićemo njihovo zdravstvo", dodao je Vulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here