Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da Evropska unija “odlično zna” da je dokument koji je Srbija potpisala sa Ruskom Federacijom tehničke prirode, ali da neće da dopusti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koga je nazvao “predsednikom svih Srba”, da vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

– To je suština svih napada i lažne brige o putu Srbije i njenoj orijentaciji i borba za svođenje Vučića na nivo uplašenih evropskih političara bez ideje i uverenja, a Srbije na vazalnu teritoriju – naveo je Vulin u saopštenju koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov su na marginama održavanja Generalne skupštine UN u Njujorku potpisali Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine, a to su osudili pojedini evropski zvaničnici.

Vulin je kazao da je „medijski linč“ kroz koji prolazi Vučić „manji deo pritisaka i pretnji“ kojima je izložen, a koji će tek nastupiti na sastanku EU i zemalja kandidata 6. oktobra u Pragu.

– Sila i licemerje sa kojom se Evropska unija obračunava sa predsednikom Srbije je dokaz da je bolje da Vučić ostane predsednik svih Srba, nego da Srbija nastavi da još neku deceniju ubeđuje sebe kako će jednom biti član Evropske unije – izjavio je Vulin.

3 COMMENTS

  1. “predsednik svih Srba” Зато што довлачи Титове пионире у Скупштину???
    Велика Србија неће доживети таквог председника!

  2. Da li je Vucic Srbin ili je vesto podmetnut? Niko u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji ne zna koliko je Albanaca ubaceno i ima lazna imena. Nemoguce je prepoznati ih. Rodjeni su tu i govore dijalekte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here