Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Windows 10 korisnici prijavljuju kako ne mogu da koriste neke od popularnih aplikacija nakon poslednjeg ažuriranja koje je imao Microsoft Store.

Mnoge Windows 10 aplikacije se ažuriraju direktno preko prodavnice, što znači da se popravke i nove funkcije mogu dešavati nezavisno od ažuriranja samog Windows operativnog sistema.

Ovo je generalno pozitivna stvar, jer se pomenute aplikacije mogu stabilizovati i nadograditi bez čekanja na ažuriranje OS-a. U ovom slučaju, međutim, to znači da ako ažuriranje pokvari aplikaciju Store ili neke druge, nema baš nekog idealnog rešenja sve do novog Windows ažuriranja.

Aplikacije kao što su Calendar, Photos i Calculator doživele su upravo ovo – dobile su ažuriranje u januaru 2024, ali je rezultat bio takav da mnogi više nisu mogli da ih koriste.

Kada su hteli da prijave pomenute prekide na Feedback Hub-u, ni on nije radio kako treba. Odatle je pokrenuta ogromna tema na Microsoft forumu podrške, gde su se oglasili i mnogi sa istim problemom.

Pošto ažuriranje nije odradio zvanično Windows, Microsoft se nije oglašavao ovim povodom, ali se čini da je zajedničko kod svih kojima aplikacije ne rade, to što imaju zastareo hardver.

Konkretno, javljali su se korisnici sa Intel Core 2 Duo i Quad, kao i AMD Athlon čipovima. Ove komponente tehnički nisu navedene kao kompatibilni hardver za Windows 10, ali do sada nisu imale problema da ga pokrenu. Na kraju im ostaje da sačekaju sledeće Windows ažuriranje, jer im je to jedina nada da se popravi problem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here