WOWD – novi internet pretraživač

0

Osnivač i idejni tvorac je Borislav Agapiev, Beograđanin koji živi i radi u Portlandu (SAD), a svetska promocija pretraživača održana je protekle sedmice u San Francisku, u okviru konferencije "Web2.0 Summit".

 

 Menadžer ovog servisa za Srbiju Ben Tarabar je objasnio da je Agapiev pre tri godine u Beogradu formirao razvojni tim, sastavljen od najistaknutijih mladih inženjera i studenata iz Srbije, osvajača medalja na brojnim takmičenjima iz programiranja u zemlji i inostranstvu, koji su osmislili novi Internet servis.

Pretraživač je u ranoj fazi razvoja javno testiran pre godinu dana isključivo u Srbiji i to pod imenom "Edgios".

U osnovi, kako je naveo Tarabar, radi se o pretraživaču u realnom vremenu baziranom na tehnologiji koja se fundamentalno razlikuje od svih dosadašnjih, a omogućava korisniku da otkrije šta je u svakom momentu popularno na Internetu.

"Hot list" popularnih stranica ažurira se uživo pred očima korisnika i omogućava da se u realnom vremenu otkriju najnoviji trendovi, teme i najzanimljivije stranice.

"Jedinstveni pristup koji ima Wowd, omogućava da se ono najpopularnije na Internetu odredi na osnovu stranica koje posećuju ljudi, a ne Web-roboti", istakao je Tarabar i dodao da Wowd ima finansijsku podršku najeminentnijih Venture Capital fondova iz Silicijumske doline, DFJ i KPG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here