WTA: Ana Ivanović ispada iz Top 50

0

Ivanović je na turniru u Indijen Velsu bila 24. nosilac, ali u meču sa 63. teniserkom sveta nije uspela da opravda ulogu favorita i naredno takmičenje u Ki Biskejnu dočekaće na sličnoj poziciji sa koje je pre pet godina krenula u pohod ka vrhu svetskog "belog sporta".

Prethodne dve godine Ivanović je pronalazila put do finala u Indijen Velsu i pred početak turnira bila je sigurna da će dokazati da joj je mesto u elitnoj konkurenciji.

 

Sevastova je odličnom igrom sprečila drugi srpski reket da prekine lošu seriju koja traje već godinu dana i nanela joj peti poraz u ovoj sezoni.

 

"Nalazim se u prilično neizglednoj situaciji. Nemam dovoljno samopouzdanja da igram, ali sa druge strane moram to da radim. A, onda izađem na teren i izgubim. Tome kao da nema kraja… Stalno se preispitujem, kod svakog udarca, a to bi trebalo da ide automatski", rekla je Ivanovićeva.

 

Poraz u Indijan Velsu, četvrti u nizu, pokazao je da se izlaz iz krize ipak ne vidi. Rad sa novim trenerom, Švajcarcem Hajncom Guntardom za sada ne daje pozitivne rezultate.

 

"Hajnc i ja dosta radimo na udarcima, ali i na vraćanju samopouzdanja. Mnogo radim i na servisu… U meču protiv Sevatsove prvi put nakon dužeg vremena osećala sam se slobodno na terenu. Uspela sam da stvorim dosta prilika, ali je pobednicu odlučilo nekoliko poena" izjavila je Srpkinja koja će se na sledećoj WTA listi najverovatnije naći na 58. poziciji, jer u Indijan Velsu nije uspela da odbrani čak 700 bodova od prošle sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here