Kultni folk-rokeri Nervozni poštar i tribjut bend Vesele osamdesete nastupiće 10. avgusta, a legendarna Yu grupa i mladi pank rokeri Sindrom 11. avgusta u okviru Ex Yu Rock festivala, koji će biti održan uz besplatan ulaz na centralnom Trgu neolita u Starčevu, nadomak Pančeva, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.

“Ne postoji grupa koja nešto znači a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11. godina (Ex Yu Rock Fest-a) bilo je krajnje vreme da i Yu grupa nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju “Crnog leptira”, “Čudnu šumu”, “Mornara”, “Od zlata jabuka” i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave”, najavio je basista Yu grupe Žika Jelić.

Pevač i gitarista Sindroma Miomir Adamović izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da promoviše prvi album “Navodna ljubav” (2019) nastupajući 11. avgusta (21:00) ispred Yu grupe (22:00). Prethodno,.prve večeri Ex Yu Rock Festa kragujevačke Vesele osamdesete izvešće brojne klasike jugoslovenskog pop i roka (21:00), pre nego što se na binu popne sarajevski Nervozni poštar (22:00), poznat po hitovima kakvi su “Ženim se”, “Jugo, Jugo”, “Cirkus Kolorado”, “Salko dinamitaš”…

“Nadam se ćemo se lijepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom “Vremeplov”. Krećemo do naše prve ploče (“Vazda gazda” 1985), pa dokle stignemo”, rekao je basista Poštara Dragan Đurđelija.

Žika Jelić

Na Ex Yu Rock Fest-u u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3 i brojni drugi.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić podsetio je da koncepcija festivala “predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici”, dok je direktor Doma kulture Starčevo Darko Ješić istakao da ta ustanova 11. godina pruža podršku festivalu i da je “siguran da će zabava biti dobra”. Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here