Za 26 minuta od očaja do slavlja

0

 

 


Uzbudljivo je bilo u vupertalskom delu grada Forvinkelu, gde su prvotimci Jugoslavije u dramatičnoj završnici izborili sva tri boda protiv tima iz donjeg dela tabele (15. mesto od 18 ekipa). Pošto je zaređao četiri uzastopna poraza (tri u ligi i jedan u kupu), naš tim je u pretposlednjem kolu konačno zaigrao onako kako se od njega očekuje i direktnog kandidata za plasman u viši rang, do tada drugoplasirani TFC Vupertala prosto pregazio na gostovanju. Posle ubedljive pobede od 3:0 očekivalo se da će ovoga puta ekipa iz donjeg dela tabele da im služi za poboljšanje gol razlike. Međutim, desilo se suprotno, naš tim nije mogao da se nosi sa ulogom favorita, pa su veoma napeti ušli u susret, što je domaćin znao da iskoristi i kazni. Već u 8. minutu su poveli sa 1:0, a u 23. povisili su na 2:0. Ništa bolje nije bilo ni početkom drugog dela – nemački sastav je u 53. minutu vodio sa 3:0. Međutim, kada se očekivao krah, fudbaleri Jugoslavije su uspeli da srede svoje redove i da u poslednjih 26 minuta naprave preokret. Junak utakmice je svakako centarfor Jugosa Kevin Engels, koji je sa tri gola torpedovao protivnika.

 
 

Prvo je u 64. minutu smanjio vođstvo na 3:1, u 78. izjednačio, da bi u prvom minutu nadoknade vremena doneo svom timu toliko značajni trijumf. U listu strelaca upisao se i Erkočević, i to u 71. minutu kada je smanjio vođstvo na 3:2.
– Bilo je veoma uzbudljivo. Posle očajne partije većim delom susreta, stigli smo do više nego sjajnog rezultata i tri nova boda koji nam mnogo znače u borbi za viši rang. Najbitnije nam je da održimo korak sa rivalima do zimske pauze i da sa pojačanjima koja nam stižu u polusezoni pokušamo na proleće da stignemo do željenog cilja – kaže trener Dado Knežević, više nego zadovoljan ostvarenim. Prvotimci Jugoslavije sa nalaze na drugom mestu sa tri boda zaostatka za prvoplasiranim ASV Vupertal i bodom više od trećeg SC Soneborn. U viši rang (Becirks liga) idu dve prvoplasirane ekipe.
Nažalost "rezervisti" nisu bili uspešni, pošto su izgubili sa 2:0 na gostovanju kod drugog tima italijanske C.S.I. Milano.

 

KRAJS A LIGA

FSV Fovinkel II
– Jugoslavija I 3:4 (2:0)

VUPERTAL

Stadion: Sportplac zur Valdkampfban.
Gledalaca: 120.
Stralci: Engels u 64, 78. i 91. i Erkočević u 71. minutu.
Žuti kartoni: Bejaz u 58, Si. Romić u 88. i Engels u 91. minutu.
JUGOSLAVIJA I: A. Izberner, Si. Romić (Rinaldo), Paulus (Dojčinović), Sl. Romić, Mencler, Prelić, D. Arnd, Bejaz, Engels, K. Izberner (Brogeler), Erkočević. Trener: Dado Knežević.
Pozicija na tabeli:
2. Jugoslavija 14 9 1 4 41:24 28

KRAJS C1 LIGA

C.S.I. Milano Vupertal II
– Jugoslavija II 2:0 (1:0)

VUPERTAL

Stadion: Sportplac Grundštrase.
Gledalaca: 50.
Žuti kartoni: Demirkaja u 27, Turkman u 61. i Kandiroglu u 80. minutu.
JUGOSLAVIJA II:
D. Romić, Demirkaja, Košnau, De Silva (Očaj), Kandiroglu, Jaskola (Hajui), Hidroj, Inči, Turkman, Akaja, Seref. Trener: Josef Hidroj.
Pozicija na tabeli:
9. Jugoslavija II 11 4 3 4 26:26 15

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here