Za nišku bolnicu 22.000 dolara

0

 

Gospođa Tanja Matvikov, koja je uz pomoć prijateljica inicirala akciju za prikupljanje sredstava u vrednosti od 25.000 evra, namenjenih za kupovinu opreme za video-asistiranu torakoskopiju na odeljenju grudne hirurgije bolnice u Nišu, pohvalila je izuzetno darežljivost članova srpske zajednice.

– Zaista je neverovatno koliko je naša prva akcija naišla na veliki odjek. Ponosne smo, ovo je dokaz da su ljudi povratili poverenje i da žele da pomognu osobama u nevolji i svoju zemlju. Tokom samo ove večeri prikupili smo više od polovine novca potrebnog za kupovinu aparata – rekla je za "Vesti" gospođa Matvikov.

 

Broj računa

Organizatori pozivaju ljude dobre volje da pomognu akciju za KBC Niš uplatom priloga na račun u Komonvelt banci (BSB: 063-149 Account Number: 1048 1490. Ačount Title: SPAS (SERBIAN PEOPLE AID SERBIA).

Tokom narednih meseci biće organizovana još jedna donatorska večera za pomoć KBC Niš, a posle prikupljene celokupne sume, članice organizacije "Spas" kupiće važan aparat i predati ga lično zaposlenima i pacijentima bolnice.

– Pozivamo dobre ljude iz svih delova Australije da nam pomognu u ovoj akciji i uplate na bankovni račun donaciju za pomoć niškoj bolnici – apelovala je gospođa Matvikov u ime organizacije "Spas" i dodala: – Našu organizaciju sačinjavaju ugledne članice srpske zajednice u Melburnu. Ponosne smo što smo uz pomoć mnogih uspeli da pokažemo koliko su naše žene sposobne i da mogu da urade velika dela za svoj narod.

Održavanje humanitarne večeri u restoranu "Rasputnin" u Malvernu pomoglo je više članova naše zajednice, među kojima su bili: slikari Sima Novaković, Miloš Manojlović, Dragoljub Stojanović, Robert Mihajlovski, Nikola Došlov, Mirjana Margetić, zatim lokalni orkestar Mileta Živanovića, MIS TV, Nevena Orlić, Mile Mihajlović, Slavica Popović, Živana Jovanović, te mnogi pojedinci i predstavnici biznisa iz srpske i australijske zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here