Za Rezoluciju o Srebrenici 20 odsto građana

0

Anketa je sprovedena na teritoriji Srbije, na uzorku od 1.000 ispitanika.

 

Prema istraživanju, 46,2 odsto građana Srbije je za usvajanje rezolucije, i to jedinstvene, kojom bi bili osuđeni svi zločini u bivšoj Jugoslaviji, piše "Blic“.

Za dve deklaracije, jednu o Srebrenici i drugu o zločinima nad Srbima, izjasnilo se 20,3 odsto građana, koliko je i protivnika donošenja bilo kakve rezolucije o zločinima počinjenim tokom rata devedesetih.

 

Za odgovor "nemam stav“ ili "ne znam da li su rezolucije potrebne“, kako je pokazala anketa, izjasnilo se 12,7 odsto ispitanika.

 

Jedno od anketnih pitanja je bilo i "kakvo je vaše mišljenje o zločinima nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine“, a rezultati su pokazali da 55,2 odsto građana Srbije veruje da je reč samo o jednom od zločina "čije su razmere naši neprijatelji i mediji zlonamerno preuveličali“.

 

Zločin u Srebrenici negira i smatra da je sve izmišljeno 6,7 odsto ispitanika, a 22,4 odsto njih nema stav o tome. Za 15,7 odsto građana Srbije zločin u Srebrenici je jedan od najtežih zločina koji se dogodio u ratovima devedesetih u bivšoj Jugoslaviji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here