D. Pašić - Vesti
Gujon sa sveštenicima i parohijanima u Lincu

Arno Gujon, francusko-srpski humanitarac i direktor organizacije Solidarnost za Kosovo je dirnut načinom na koji su ga primili Srbi u Beču i Lincu, gde je boravio prošlog vikenda.

– Lepo je videti da iako žive daleko od Srbije, svako od njih ima Srbiju u srcu. Tačno 15 godina posle pogroma, uspeli smo da pretvorimo našu tugu u dela prikupivši 6.800 evra za Srbe na Kosovu i Metohiji. Zahvaljujući toj pomoći isporučićemo u narednom periodu 13 plastenika za 13 porodica koje žive u enklavama. Svaka od njih će moći da poveća svoju proizvodnju i održava domaćinstvo od svog rada. Ovim putem želim da zahvalim odboru SKPD Prosvjeta iz Austrije, a posebno njihovim članovima Srđanu, Marku i Dejanu na besprekornoj organizaciji. Zahvaljujem na gostoprimstvu sveštenstvu Hrama Hristovog Vaskrsenja u Beču i crkve u Lincu. Na kraju, ali ne i po značaju, zahvaljujem se svim Srbima iz Austrije koji su svojim prisustvom uveličali i pomogli naš humanitrani rad – poručio je Gujon na svom Fejsbuk profilu.

On je u Lincu prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog oca Vasilija Ostroškog i upoznao brojne parohijane. Posetio je i biblioteku pri hramu u Lincu i učenike na nastavi srpskog jezika, kojima nedeljom upravo u biblioteci predaje učiteljica Dijana Šajin.

Izvor:
D. Pašić - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here