Zadivljeni delom prosvetitelja

0

Đaci iz Buksa i Araua obeležili Savindan

 

 

Davor Perišić

 

Priredba u Sant Albanu

Savindan su obeležili i đaci iz Bazela sa svojim učiteljima Ivicom Horvatićem i Anđelkom Krasojević i sveštenikom Milutinom Nikolićem. Na prigodan i svečan način, u crkvi Sant Alban upriličen je i školski program.

 

Posle liturgije rezan je slavski kolač, a onda đaci iz Bazela izveli izvanredan program i izmamili buran aplauz prisutnih.

Pozdravljajući goste, učiteljica Anđelka Krasojević je rekla i to da "ako postoji ličnost u istoriji srpskog naroda, pred kojom ostajemo bez reči, zadivljeni njenom veličinom, onda je to svakako sveti Sava".

Posle slavskog obreda koji je služio sveštenik ciriške parohije Branimir Petković, deca su izvela program posvećen prvom prosvetitelju.

 

Bez imalo treme, mališani su govorili prigodne stihove i igrali i pevali u čast Rastka Nemanjića.

 

U programu su učestvovali i igrači KUD-a "Vuk Stefanović Karadžić" iz Šenenverda. Svojom izvanrednom igrom i pesmom, očarali su publiku.

– Oduševljena sam programom – rekla je mama Slavojka Grujić, koja u školi ima dve devojčice. Po njoj je program ove godine bio još bolji i sadržajniji, a deca su je ostavila bez reči jer se na pozornici ponašaju kao profesionalci.

Trud se isplatio

I drugi gosti bili su zadivljeni onim što su videli, pa su pohvalili sve one koji su u pripremu priredbe uložili mnogo truda.
– Naravno da smo prezadovoljni. Puno se radilo, ali se i rezutati vide – rekla je za "Vesti" predsednica Školskog odbora Danijela Stanković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here