EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

Plan koji je objavio nemački list “Bild”, a prema kome bi Rusija mogla da napadne NATO, predstavlja moćan prošlogodišnji horoskop za Ribe u Raku, izjavila je ironično portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

“Ne isključujem da je analitički deo plana Bundesveru dostavilo Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke pod rukovodstvom (ministra Analene) Berbok”, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Prethodno je „Bild“, prema tajnom dokumentu Bundesvera u koji je imao uvid, objavio da se NATO sprema za veliki ruski napad na istočnom krilu.

Podsetimo, ruski zvaničnici su više puta izjavljivali da cilj Rusije nisu nove teritorije, kako to Zapad pokušava da predstavi, već da se zaštiti od vojne pretnje sa Zapada, da osigura bezbednost cele zemlje i zaštiti nacionalne interese. Istovremeno, Moskva ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi.

9 COMMENTS

  1. Napad je najbolja odbrana: Napadnes Ukrajinu i odbranis Rusiju. Samo preko leseva tudje dece. Bila ona ruska ili ukrajinska. Vrlo ruzno, neljudski i okrutno.

  2. Opusti se bre Neno. Nista od toga. Rusi su sebi najveci neprijatelj. Nema potrebe napadati ih. Sami sebe ce poraziti.

    • Не бринем се ја за Русе – престигли су Немачку економију под санкцијама, него ме брине НАТО пакт – исти онај који је бомбардовао Србију 1999. године.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here