EPA/Jotge Zapata
Marina Abramović

Odluka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pozove umetnicu Marinu Abramović za “ambasadora Ukrajine” je nova normalnost. Odabrao je dostojnog autora da ovekoveči svoja zlodela, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je na svom Telegram kanalu dodala da „pola sveta“ optužuje Marinu Abramović da je “satanista”.

“Ona periodično održava rituale na kojima se koristi svinjska krv i poziva političare da učestvuju u njima”, istakla je Zaharova.

Kako je precizirala, umetnica umesto četkice koristi svoje telo, a glavno sredstvo umetničkog izražavanja kod Marine Abramović je fizički bol.

“Ali, ni to čak nije najužasnije, već činjenica da bilo da je istina ili dezinformacija, takve vesti svetska zajednica doživljava potpuno normalno. Kao što su donedavno u baltičkim zemljama i u Ukrajini doživljavani ‘veterani’ SS jedinica. Svetska zajednica je od zapadnih medija navikla na ovakvu ‘novu normalnost'” zaključila je Zaharova.

Prethodno, britanski “Telegraf” objavio je da je Marina Abramović izjavila u intervjuu za Muzej moderne umetnosti u Šangaju da ju je Zelenski pozvao da bude ambasador Ukrajine kako bi pomogla pogođenoj deci u Ukrajini u obnavljanju škola i sl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here