Tanjug
Marina Abramović

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je umetnicu Marinu Abramović da bude ambasador Ukrajine.

Marina Abramović, koja je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, rekla je da je ukrajinski predsednik zatražio njenu pomoć u obnovi škola.

Ova umetnica iz Srbije trenutno održava prvu samostalnu izložbu u Velikoj Britaniji i prva je umetnica koja je imala veliku izložbu u glavnim galerijama Kraljevske akademije umetnosti u Londonu.

‌Posetioci izložbe moraju da se stisnu između dve gole manekenke da bi ušli u predstavu, ili da odluče da zaobiđu ono što je jedan novinar nazvao „gole kapije“.

– Bila sam prvi umetnik koji je podržala ukrajinski rat protiv Rusije i dala svoj glas. To je definitivno ponavljanje istorije – rekla je ona u intervjuu za Muzej moderne umetnosti u Šangaju.

– Zelenski me je pozvao da budem ambasador Ukrajine, da pomognem deci pogođenoj obnovom škola – dodala je Abramović.

9 COMMENTS

  1. Marina je sigurno jedan od najvecih srpskih umetnika. Kraljica performansa. Jako mi je drago sto je ovaj list objavio njenu pripadnost dobru i istini. Ne bih joj savetovao da bude ambasador Ukrajine, ali posto pratim njen rad i njenu svetsku umetnost – znam da ce ustrajatu u ljudskosti, humanosti i istini.
    Srbija i srpska avantgardna kultura se ponosi s tobom.

  2. Oni koji nisu culi za Marinu Abramovic, nem frke. I ne treba. Nemojte se ni truditi. Gre’ota da tracite vreme.
    Ostanite u svojim iluzijama da ste gospoda, heroji iza laptopova, patrioti, borci za srpsku dusu, cojstvo, borci za Kosovo, veliki postovatelji Rusije i onog kepeca iz Kremlja.

  3. Kakva glupa i lazna objava ovog STRADIJA.Zna se koje Marina i kome pripada.Ne verujem da je najveca umetnica Srbije.Ona podrzava nacizam u Ukrajini koja je totalno unistila rusku kulturu.otela najvecu pravoslavni svetinju.Koja je pobila koliko se zna 15000 ruskih civila u dombasu.marina je sebi zalupila vrata u Srbiji kod svakog Srbina..O kakvoj ljuskosti se prica kod Marine.Gde je njen glas humanosti 1999 godine i protiv zla koje radi Zapad i Amerika protiv Srba od 1992 godine.Nema njenog umetnickog glasica..protiv zla

  4. Ma treba se odreći SRPSKOG državljanstva i uzeti ukrainsko. Jxxx je Zelenski. Dok je ovaca biće i vunice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here