Tanjug/AP
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel

Priznanje bivše nemačke kancelarke Angele Merkel u intervjuu za list “Cajt” da su Sporazumi iz Minska potpisivani kako bi se Ukrajini omogućilo vreme za pripremu vojnog sukoba sa Rusijom može biti iskorišćeno u procesima unutar okvira tribunala, rekla je porptarolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Sada na razne načine govore o pravnim procenama dešavanja oko Ukrajine, određenim tribunalima, ali ovo je određena tema za tribunal, jer je Merkelova direkno izjavila da sve što je rađeno između 2014. i 2015. godine imalo jedan cilj, a to je da se skrene pažnja međunarodne zajednice sa pravih problema i dostave naoružanja Kijevu – naglasila je ona.

Prema njenim rečima, priznanje Merkelove zvuči užasno “jer je falsifikat metod postupaka Zapada, kao i manipulacije i sve vrste izvrtanja istine i prava”, prenosi Tass.

Zaharova je istakla da su predstavnici Zapada još tada, 2015. godine, kada su učestvovali u višečasnovnim pregovorima, znali da to neće funkcionisati i da će slati oružje Ukrajini.

Portparolka je dodala da pritom nisu izražavali žaljenje ni prema kome – deci, civilima, stanovništvu Donbasa i Ukrajini u celini –jer im je bio potreban sukob i još tada, 2015. godine, su za to bili spremni.

1 COMMENT

  1. Jel to Merkelova promovisala evropske vrednosti – licemerije, laž, govor mržnje ili ratnohuškačku politiku ? Svet treba napokon da shvati da je ujedinjenje Nemačke ponovo oživelo fašizam, koji je samo drugim sredstvima krenuo u porobljavanje Evrope, a da na žalost na “suprotnoj strani” stoje SAD i Britanski globalisti koji su preuzeli iste metode da porobe svet i Rusija koja je tri decenije to posmatrala, a ponekad i odobravala. Očigledno su stigli do 15% i tu se zaglavili u propasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here