EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

“Toksična reakcija Vašingtona na stav Moskve o razgovorima o strateškoj stabilnosti služi kao potvrda da je Rusija u pravu”, navela je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je komentarisala kritike Pranaja Vadija, višeg direktora za kontrolu naoružanja, razoružanja i neširenja oružja u Savetu za nacionalnu bezbednost u administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena, preneo je TASS.

– Takva toksična reakcija Vašingtona ponovo potvrđuje da smo u pravu kada čvrsto branimo interese Rusije. Nastavićemo da se čvrsto rukovodimo principijelnim pristupima koje je izneo ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov – poručila je Zaharova u saopštenju.

Vadi je u četvrtak izjavio da bi priroda bezbednosne pretnje koju predstavlja Severna Koreja mogla drastično da se promeni u narednoj deceniji kao rezultat njene saradnje sa Rusijom koja je bez presedana, preneo je Rojters.

“Ono što vidimo između Rusije i Severne Koreje je nivo saradnje u vojnoj sferi bez presedana”, rekao je Vadi u vašingtonskom Centru za strateške i međunarodne studije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here