Zalagaću se da se rasvetli sudbina nestalih Srba

0

A. Čukić
Potrebno je sistemski rešiti pitanja nestalih: Tomislav Nikolić
 

 

Nikolić je u razgovoru sa predstavnicima Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih, a povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, istakao potrebu da se sistemski uredi pitanje nestalih, kao i da se na dostojanstven način izvrši memoralizacija žrtava ratova, saopštio je kabinet predsednika.

Predstavnici Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije upoznali su Nikolića sa brojnim problemima sa kojima se susreću.

Oni su istakli da ogroman problem predstavlja činjenica da ni posle toliko godina od okončanja ratnih dejstava nije precizno utvrđen broj nestalih Srba.

"Neadekvatno vođeni sudski postupci za zločine nad Srbima u Hrvatskoj, gde su oni koji su odgovorni za zločine oslobađani ili osuđivani na zaprepašćujuće male zatvorske kazne, kao i odsustvo procesuiranja odgovornih za ubistva i kidnapovanja Srba nakon 10. juna 1999. na Kosovu i Metohiji, predstavljaju dodatno ponižavanje žrtava, njihovih porodica i pravde", kazali su iz udruženja.

Oni su naveli da je sramotna činjenica da je Sud za ratne zločine Srbije za sve ovo vreme izrekao ukupno svega 15 godina zatvorske kazne za odgovorne za zločine nad Srbima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here