Zamparini kupuje Radnički iz Niša

0

Ovu vest potvrdio je Bojan Stanisavljević, bivši fudbaler Radničkog i lični zastupnik Zamparinija u Srbiji, prenosi list „Blic“.

 

"Po nalogu gospodina Zamparinija, imao sam već tri sastanka u gradu o tome. Predstavnici grada su zainteresovani za saradnju sa Zamparinijem, pa očekujem da najkasnije do Nove godine on dođe u Niš da se susretne sa čelnicima grada i Radničkog", kaže Stanisavljević.
Prema njegovim rečima, Zamparini je zainteresovan za niškog prvoligaša jer je u fudbalskim vodama poznato da „najveći fudbalski talenti dolaze s juga Srbije“.

 

"Radnički je u velikim materijalnim problemima tako da bi Zamparinijeva ponuda mogla da reši dugogodišnju krizu. Naravno, kupovina kluba bi sačekala izmenu zakonskih odredbi o privatizaciji sportskih klubova. Što se tiče stadiona na Čairu, on je izgrađen na opštinskom zemljištu i dat klubu samo na korišćenje, tako da bi se tu napravio partnerski odnos između grada i Zamparinija o investicijama kojim bi stadion bio renoviran i za duplo povećani njegovi kapaciteti tako da će moći da primi 30.000 gledalaca", kaže Stanisavljević.

 

Član gradskog veća Miodrag Radović kaže da se na poslednjem Niškom investicionom forumu (NIF), koji je održan u oktobru, govorilo o toj mogućnosti, ali da gradu nije pristigla nikakva zvanična ponuda.

 

"Koliko mi je poznato, na jednoj od radnih grupa NIF-a na kojoj se govorilo o sportskoj infrastrukturi, bilo je reči i o mogućnosti ulaganja u renoviranje stadiona na Čairu. Od Zamparinija do sada zvanično nije pristigla nikakva ponuda, ali ćemo je razmotriti ukoliko pristigne", kaže Radović.

Dr Dragoslav Bošković, član UO FK Radnički, kaže da klub, osim brenda, odnosno imena, nema drugu vredniju imovinu i da on lično nije upoznat sa inicijativom Zamparinija.

 

"Radnički je registrovan kao sportsko društvo, pa se o privatizaciji može govoriti tek kada bude usvojen zakon. Osim lične opreme koju koriste fudbaleri, klub nema svoju imovinu. Što se tiče stadiona na Čairu, njegov vlasnik je grad, pa se o ulaganju u stadion može pričati samo sa predstavnicima grada", kaže dr Bošković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here