Youtube/AgroTV Srbija
Foto: Ilustracija

Vlasnici zanatskih radnji i pojedini preduzetnici, koji su inače najviše pogođeni krizom izazvanom koronavirusom, od danas mogu da se vrate na svoja radna mesta.

Oni moraju da poštuju sve neophodne mera zdravstvene zaštite.

Od danas je rad zanatskim radnjama omogućen odlukom vlade, jer je reč o sektoru pružanja usluga u kojima postoji manje kontakata između onih koji pružaju uslugu i građana, a takva mera je, prema rečima nadležnih, doneta u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

Mera se odnosi na automehaničarske, vulkanizerske radnje, krojače, obućare, hemijske čistione, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala…

Zaposleni u ovim objektima kao i građani koji ulaze u njih moraju da imaju zaštitnu opremu, maske i rukavice, kao i neophodna sredstva za dezinfekciju.

Zelene pijace od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od danas nastave rad u punom kapacitetu.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here