Pixabay.com
Marlboro

Specijalna služba Policije Viktorije izvršila je prošle sedmice raciju u 16 regionalnih prodavnica duvana i zaplenila nelegalnu robu i novac u vrednosti od preko dva miliona dolara.

U akciji suzbijanja sindikata organizovanog kriminala, koji švercuju duvan, cigarete i vejpove, policijski pretresi izvršeni su u Šepartonu, Simuru, Jaravongi i Balaratu.

U pratnji službenika australijskih graničnih snaga i poreskih službenika, specijalni policijski odred „Brisači“ oduzeo je 611.833 cigarete sa utajenom akcizom, u ukupnom iznosu od preko 760.000 dolara, zatim 153 kilograma duvana sa utajenom akcizom od preko 280.000 dolara.

Takođe, zaplenjeno je i oko 40.000 nelegalnih elektronskih cigareta i oko 16.000 dolara u kešu.

Policija je saopštila i da je šest osoba na ovim lokacijama uhapšeno, a da je 40-godišnji muškarac iz Melburna optužen za nelegalnu trgovinu drogom.

Takođe, izvršeni su nalozi za pretres još 34 prodavnice i stambene nekretnine u Melburnu.

Policija navodi da su zaplene povezane sa sindikatima organizovanog kriminala, koji su uključeni u ilegalnu trgovinu duvanom.

– Sve dok su životi ljudi ugroženi zbog ove pojačane kriminalne aktivnosti, mi

emo nastaviti da činimo apsolutno sve što možemo da sprečimo, poremetimo i razbijemo ove sindikate – rekao je detektiv Džejson Keli iz Državnog odeljenja za borbu protiv bandi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here