pixabay.com

Zaposleni u tehničkoj službi nemačkog koncerna “Lufthanza” protive se remontu aviona beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Avion šefa beloruske države od utorka se nalazi na aerodromu u Hamburgu, gde je trebalo da se izvrši remont letelice Boing 737. Taj posao ne protiče kao uobičajeno, jer se deo zaposlenih pobunio, prenosi nemački list “Fokus”.

“Dok mi remontujemo njegov avion on bije radnike u svojoj zemlji“, piše na letku koji je podelio sindikat “Verdi” radnicima “Lufthanza tehnike”.

I pored teške finansijske situacije i skraćenog radnog vremena pojedini radnici su odlučili da odbiju rad na beloruskom avionu. Takođe, juče je organizovan i protest ispred sedišta “Lufthanza tehnike”.

“Pre skoro 31 godine imali smo veoma sličnu situaciju. Predsednik Rumunije Čaučesku je nasilno obustavio proteste radnika dok smo popravljali njegov avion. Zajedno smo tada obustavili rad kako bismo protiv takvog ponašanja protestovali”, podseća se u letku sindikata.

“Lufthanza tehnik” za medije nije želela ni da demantuje, a ni potvrdi da se avion beloruskog predsednika nalazi u Hamburgu.

“Pored brojnih aviona tu je i jedan beloruske kompanije”, samo je potvrdio portparol i dodao da se svi radovi obavljaju po planu.

Inače, beloruska država već osam godina u Hamburgu popravlja svoj avion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here