Posezanje za bananom u nedostatku vremena za konkretnim doručkom nije najpametniji postupak. Naime, britanski Miror navodi da ovo voće nije dobar jutarnji obrok jer se sastoji od oko 25% šećera. Takođe, banana je i umereno kisela što nije dobro za želudac.

Iako ćete se ubrzo nakon konzumiranja banane trenutno osećati puni energije, glad i umor će da usledi još brže. Takođe, banana ne bi trebalo da se jede nakon obroka ili sama, zbog čega nutricionisti preporučuju konzumiranje ovog voća s nekim zdravim mastima ili začinima.

Neophodno je neutralisati kiselost banane kako bi se dobile blagodeti kalijuma, vlakana i magnezijuma kojima je banana bogata, tvrdi doktor Deril Đofri.

Banana je voće koje može da se  jede na brojne načine, a ideja za doručak ne manjka.

Možete da je pomešate s dve kašike maslaca od badema, ½ šolje svežih ili smrznutih jagoda, borovnica ili malina ili s 1½ šolje bademovog mleka, soka od narandže i dve kašike lanenih semenki. Dobićete energetski napitak za dobar početak dana.

Dodavanjem banane u ovsenu kašu dobićete bogat doručak koji će vas zasititi, a kao najdraži doručak za decu i odrasle pripremite sendvič s puterom od kikirikija i kriškama banane.

Kao međuobrok ili poslastica poslužiće jednostavna voćna salata pripremljena od tri banane i 340 g jagoda dok će za sladak dan biti zaslužan čokoladni kolač s bananama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime