Zašto Obradovića zovu Cepač?

0

Najtrofejniji trener Starog kontinenta: Željko Obradović

 

Željko Obradović (54) stigao je u Zadar posle dugo vremena i ubrzo shvatio da nije zaboravljen i da ga u tom gradu i dalje cene.

 

Gde god bi se pojavio trener Fenerbahčea, tima koji je osvojio jak turnir u Dvorani "Krešimir Ćosić", bio bi u centru pažnje. To je konstatovao i novinar zagrebačkog "Večernjeg lista" Dražen Brajdić, koji je konstatacijom da je "Željko ovdije zvijezda" i otvorio intervju sa najtrofejnijim trenerom Evrope.

 

Odmah je dobio odgovor koji ga je zatekao:

 

"Nisam ja zvijezda, ja sam Partizan", rekao je Obradović, bivši košarkaš crno-belih i čovek koji je srpski klub u prvoj sezoni na klupi odveo do titule prvaka Evrope 1992. godine.

 

Kasnije, tokom razgovora s Brajdićem, Obradović je otkrio i kako je dobio nadimak Žoc. On je sa 24 godine, kao već formiran košarkaš čačanskog Borca, stigao u Partizan i postao deo ekipe, koja je imala svoje "slengove" u to vreme.

 

Tako se na treningu za trojku koja nije dodirivala obruč nije govorilo "bez koske", već se vikalo naglas "svaka cepa". Obradović je u toj "disciplini" bio jedan od najboljih u jakoj konkurenciji, svaka je ulazila "bez koske", pa su ga prozvali Željko Obradović Cepač.

 

Ili kraće – ŽOC!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here