Youtube/Daði Freyr
Didi Frejr

Sudbinu izmišljenih predstavnika Islanda na „Evrosongu“ u američkoj komediji „Pesma Evrovizije: Priča vatrene sage“, članove grupe „Fajer saga“, proteklih nedelja deli ovogodišnji pravi predstavnik te zemlje na najvećem muzičkom takmičenju Didi Frejr – svi od njega traže “Jaja Ding Dong”.

U filmu Pesma Evrovizije: Priča vatrene sage, umesto evrovizijskih i drugih pesama, Islanđani žele da čuju samo Jaja Ding Dong. Od Dadija Frejra od kako je film stigao pred publiku preko interneta stižu zahtevi da izvede pesmu, ali ne samo sa Islanda već iz celog sveta.

Za razliku od „Fajer sage“, ovogodišnji islandski predstavnik na najvećem muzičkom takmičenju pesmu Jaja Ding Dong, uprkos brojnim molbama i zahtevima, izveo je samo jednom.

Na njihovu sreću, izvođenje je na Jutjubu pa ga mogu pogledati nebrojeno puta.

Dadi je na „Songvakepinu“, islandskom izboru za nacionalnog predstavnika na „Evrosongu”, pobedio početkom godine.

Iako je brzo postala favorit, na evrovizijsku scenu pesma Think About Things nije stigla zbog koronavirusa, ali je vrlo brzo postala hit na Islandu, a njena zarazna melodija i zabavna koreografija bila je razonoda mnogima u karantinu.

Film Pesma Evrovizije: Priča vatrene sage (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) američka je muzička komedija iz 2020. godine čiji je režiser Dejvid Dobkin i pisci Vil Ferel i Endru Stil.

Film prati islandske pevače Larsa Eriksonga i Sigrit Eriksdotir (Ferel i Rejčel Makadams) kojima je data šansa da predstavljaju svoju zemlju na „Pesmi Evrovizije“.

Zapažene uloge imaju Pirs Brosnan, Den Stivens i Demi Lovato.

Prikazivanje filma prvobitno je bilo planirano za maj 2020. godine kako bi se poklopilo sa takmičenjem „Pesma Evrovizije 2020“.

Međutim, nakon što je ovogodišnji „Evrosong“ otkazan zbog pandemije koronavirusa, film je prikazan mesec dana kasnije, 26. juna na Netfliksu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here