pixabay.com

Svako jutro konzumiranje meda sa belim lukom donosi niz koristi za zdravlje, budući da se ove dve prirodne namirnice smatraju efikasnim prirodnim antibioticima.

Njihova kombinacija predstavlja odličan prirodni lek u borbi protiv različitih stanja, uključujući prehladu, grip, i druge bolesti.

Jedinjenja sumpora u belom luku i hranljive materije u medu deluju antikoagulantno, čime toniziraju vene i sprečavaju trombozu i proširene vene. Alicin, prisutan u belom luku, doprinosi detoksikaciji krvi, uklanja višak holesterola i reguliše trigliceride.

Ono što čini ovu kombinaciju posebno povoljnom je mogućnost da je pripremite unapred i čuvate duže vreme, čineći je praktičnom opcijom koja vam je uvek pri ruci. Preporučuje se konzumiranje ove mešavine sedam dana uzastopno kako biste iskusili impresivne rezultate.

Organski ili sirovi med pruža obilje antioksidansa, enzima i minerala, uključujući gvožđe, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe je bogat vitaminima B6, tiaminom, riboflavinom i niacinom. Osim toga, podržava varenje, snižava nivo holesterola i pruža izuzetnu energiju za telo i um, piše ABP News.

Beli luk, s druge strane, predstavlja niskokaloričnu, ali hranljivu namirnicu, bogatu manganom, vitaminom B6, selenom i vlaknima. Kao prirodni pojačivač imunološkog sistema, beli luk pomaže u borbi protiv infekcija, a kako bi se sačuvala njegova hranljiva svojstva, preporučuje se konzumiranje sirovog belog luka, budući da kuvanje može smanjiti njegovu efikasnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here