pixabay.com

Poljska i baltičke države počeće narednih dana potpunu izolaciju od Rusije i Belorusije. Konkretno, ove zemlje će zatvoriti svoje granice.

– Poljska, Letonija, Litvanija i Estonija počeće proces potpune izolacije od Rusije u narednih 48–72 sata – rekao je zamenik ministra za infrastrukturu Ukrajine Mustafa Najem, a prenose ukrajinski mediji.

On je pojasnio da je Ukrajina prošle nedelje zvanično apelovala na ove zemlje da zaustave svaki drumski saobraćaj sa Rusijom i Belorusijom.

– Hvala svim ministrima saobraćaja ovih zemalja. Reakcija je trenutna. Čekamo konačan rezultat. Ako se donese pozitivna odluka, granice sa Rusijom i Belorusijom će biti potpuno zatvorene, što znači da će saobraćaj i sav transport biti potpuno zatvoren – dodao je Najem.

Litvanske vlasti razmatraju mogućnost zatvaranja granice sa Rusijom i Belorusijom usled događaja u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis.

– U toku su rasprave. Ne mogu dati tačan datum. Kada budu donete odluke koje treba da se razrade, onda ćemo to saopštiti – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here