Zbog naprasne promene zakona moram u penziju

0

Fonet/D.A.
Pokušava se realtivizovati rad tužilaštva: Vladimir Vukčević
 

Vukčević za B92 kaže da učestali napadi na njega i tužilaštvo imaju za cilj relativizaciju istraga koje idu ka komandujućem kadru.

"Ja moram u penziju po sili zakona jer ispunjavam uslov, starosni uslov od 65 godina koji postoji po Zakonu o javnom tužilaštvu. Kad ispunim taj uslov, ja moram u penziju. Međutim, postavlja se jedno pitanje. Ja sam biran na šest godina. U momentu kada sam biran tačno se znalo koliko godina imam. Ja nisam menjao izvod iz matične knjige. Znalo se kad ispunjavam te uslove za penziju, pa sam ipak izabran i taj mandat mi traje do kraja godine. Ipak, ovo je došlo munjevito, u roku od nekoliko dana je promenjen taj zakon i nije ostvaljen mogućnost da ja nastavim da radim. Zašto je to urađeno? Zbog toga što smo mi bili u jednoj da kažem akciji, četiri predmeta smo mi započeli i bili na putu da ih dovodimo do kraja", kaže Vučković.

Povodom medijskin napada da je odavao podatke iz određenih predmeta Amerikancma, kao i optužbi da je jedan od njegovih zamenika nelegalno izabran, Vukčević kaže da su te optužbe smešne.

"To su smešne stvari. To je sve u pavcu medijskog linča i diskreditacije ličnosti. Vi kad to plasirate imaćete dosta ljudi, prostog sveta, koji će za vas reći da ste američki špijun."

Vukčević kaže da svi ti napada nisu personalni, već napad na institicuiju Tužilaštva za ratne zločine.

"Cilj je potpuna relativizacija i onemugućavanje daljih aktivnosti tužilaštva u pravcu rasvetljavanja ozbiljnih krivičnih nedela. Cilj je onemogućavanje Tužilaštva da radi svoj posao, da dalje otkriva, a na putu smo da još toga otkrijemo."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here