Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smanjena vidljivost i mokri kolovozi otežavaju saobraćaj, zbog čega iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da koriste glavne putne pravce i smanje brzinu kretanja.

– Ni malo nije lako vozačima i ovog jutra, obilne padavine su praktično u celoj Srbiji, u pojedinim krajevima one ne prestaju i duže od 12 časova – rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz AMSS-a.

On je ukazao da u pojedinim delovima zemlje, gde ima obilnijih padavina, u trenutku dolazi do promene situacije na putevima i iz tog razloga savet vozačima je da ukoliko baš ne moraju da kreću na put, neka to ne čine ovoga jutra ili neka koriste one sate kada intenzitet kiša bude slabiji i kada prohodnost na putevima bude bolja.

– Savet vozačima je da u trenucima obilnih padavina koriste glavne putne pravce za svoja putovanja. Iako deluje duže, bezbednije i sigurnije će stići na odredište – rekao je Mitić.

On je dodao da je najviše kiše bilo u centralnim krajevima Srbije, još uvek tamo kiša intenzivno pada, a na pojedinim deonicama gde ima odrona, izlivanja pojedinih vodotokova saobraćaj se otežano odvija.

– Deonica magistralnog puta između Čačka i Kraljeva je trenutno u prekidu upravo zbog kiše i odrona i zbog izlivanja reke i na tom delu kod Adrana saobraćaj se preusmerava na lokalnu saobraćajnicu preko opštinskih puteva – precizirao je Mitić.

Prema njegovim rečima, ima prekida u saobraćaju, prema informacijama Puteva Srbije, na deonici između Trstenika i Rekovca i savet vozačima je da ne koriste ovaj putni pravac.

– Ovakve vremenske prilike su karakteristične i po većem broju saobraćajnih nezgoda. Prema nekim istraživanjima one se povećavaju za nekih 30 do 40 odsto zbog velike količine vode na kolovozu i to je razlog da pored toga što se drže glavnim putnim pravcima, smanje brzinu kretanja, jer je vidljivost u ovakvim uslovima smanjena – istakao je Mitić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here