Zbog treme odustao od pevanja

0

 

 

GLADIJATORSKI POSAO: Vlastimir – Đuza Stojiljković na omotu jedne od ploča

Vlastimir – Đuza Stojiljković (84) glumom je počeo da se bavi još kao srednjoškolac u Kruševcu. Započeo je studije na Rudarsko-geološkom fakultetu, ali je odustao na trećem semestru i upisao Akademiju pozorišnih umetnosti. Profesionalnu karijeru započeo je 1951. godine u Beogradskom dramskom pozorištu, a publika ga je zavolela i danas pamti po liku Rođe Petrovića u čuvenoj seriji "Pozorište u kući" početkom 70-ih godina.
– Ne volim da gledam stare serije, "Pozorište u kući" reprizirano je dvadesetak puta, ali nisam mogo da gledam jer su osim Ljiljane Lašić i mene svi pomrli – kaže sa setom Đuza. Malo je poznato da je čuveni glumac jedno vreme ozbiljno posvetio muzici, ali je odustao zbog treme.
– Pred publikom na koncertima uvek sam imao užasnu tremu koju nemam u pozorištu. Pevanje jednostavno nije moj fah. Dešavalo mi se da zaboravim reči pesme i onda počnem da lupetam. To je gladijatorski posao jer ste sami na sceni.

GLUMA JE IPAK LEPŠA: Đuza Stojiljković – danas

Pozorište je nešto potpuno drugo jer je glumac deo drame. Sećam se, jednom dok sam pevao na stadionu Radničkog, klinci iz prvog reda su mi dobacivali: "Cune mnogo bolje peva od tebe." Snimio sam 15-ak pesama, objavio nekoliko ploča, a onda sam digao ruke od muzičke karijere jer me to, iskreno, nije zanimalo – ispričao je Đuza nedavno za jedan magazin.
Posle više od dve decenije pauze Đuza je ponovo zaigrao na filmu i to u ostvarenju "Bez stepenika". Kako kaže, najbolje se oseća kad radi, tada mu ništa nije teško.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here