Zbogom, anđele…

0

 

Anastasija Trajković

Devetogodišnja Anastasija Trajković u utorak, 8. aprila, u ranim jutarnjim časovima preminula je u svojoj kući u Vranju, nakon teške borbe sa retkom vrstom tumora hordomom koji se proširio sa obraza na unutrašnjost lobanje i pluća.
U kući Trajkovića neizreciva tuga i muk, samo jecaji i suze.
– Sve smo pokušali, borili se sa bolešću još kad se pojavila decembra 2012. godine, prošli kroz pakao, zahvaljujući i pojedinim lekarima, i izgubili dete. Našu pametnicu, odličnog učenika trećeg razreda, koja je bila svesna do utorka ujutru, sa nama konunicirala, ali koja je sa suznim očima stiskajući nas ručicom shvatila da joj života nema – kaže kroz suze otac Dragan.
On se u ime porodice, supruge Snežane, ćerke Sare i sina Lazara zahvaljuje svim dobrim ljudima i medijima koji su pokušali na sve načine da im pomognu u borbi za život njihove ljubimice.
– Veliko hvala svima, hvala dobri ljudi na svemu, sve smo učinili, ali pomoći nije bilo. Zakasnili smo sa odlaskom u Prag i protonskim zračenjem, zakasnili smo sa alternativnim lečenjem. Naša Anastasija je oko pola pet ispustila svoju dušicu, a nama ostavila nezaceljive rane u srcu – ističe Dragan.

TUGA, MUK I SUZE: Anastasija sa roditeljima
 

Anastasiji je u ponedeljak oko podneva naglo pozlilo, dobila je visoku temperaturu i pala u komu iz koje se nije probudila. Smrt je nastala usled gušenja, jer su pluća bila potpuno zahvaćena tumorom.
– Anastasijina poslednja želja je bila da dođe kući, da bude sa sestrom i bratom i svojim drugaricama i drugovima. Govorila je da ne može više da izdrži lečenje – kroz plač govori majka Snežana.

 

Muke po Anastasiji
1. Primećen otok ispod levog oka, roditelji je odveli na Odeljenje vranjskog ORL, odmah dobili uput za Dečju kliniku Niš, odeljenje ORL
2. Utvrđeni polipi, izvršena operacija
3. Nakon patoloških rezultata ustanovljena nova dijagnoza, maligni tumor "pnet", poslati u Beograd, na Institut za zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić
4. Dobila četiri ciklusa hemioterapije, bez potrebe, nakon toga izvršeni detaljni pregledi i utvrđena prava dijagnoza – tumor hordom.
5. Rađena operacija, druga po redu
6. Rađena operacija, treća po redu, nema poboljšanja poslata na VMA
7. Poslata u Prag gde je vršeno protonsko zračenje. Prekinuto pošto se stanje pogoršalo, a tumor metastazirao na plućima.
8. Borba alternativnom medicinom da se spase njen život, ali bezuspešno

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here