zdravlje

0

Pušenje kvari vid

Pušenje je povezano s većim rizikom za senilnu makularnu degeneraciju, vodeći uzrok gubitka vida kod osoba starijih od 50 godina, pokazuje istraživanje američkih naučnika s Univerziteta Viskonsin. Oni dodaju da je taj rizik bio prisutan i kod ljudi koji su prestali da puše. Istraživači veruju da je uzrok tome negativan uticaj pušenja na krvne sudove.

"PET je dijagnostička metoda nuklearne medicine koja se razlikuje od drugih pregleda pri nuklearnoj medicini u tom pogledu što PET detektuje metabolizam unutar telesnih tkiva, dok ostali tipovi pregleda pri nuklearnoj medicini otkrivaju količinu radioaktivne supstance sakupljene u telesnom tkivu lokacije koja je pod pregledom."

Video-igre vode u delinkvenciju

Nasilne video-igre, koje veličaju sociopatiju, povećavaju rizik za delinkvenciju i druga rizična ponašanja, kao što su konzumiranje duvana i alkohola među mladima, saopštili su naučnici u novoj studiji objavljenoj u SAD. Te igre negativno utiču na mlade o tome kakvu sliku imaju o sebi, što kasnije u stvarnosti dovodi do velikog egoizma.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here