EPA-EFE
Krimski most

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je njegov krajnji cilj da spasi Krim koji je pripojila Rusija, poručivši kako ne mogu da razmišljaju o Ukrajini bez Krima.

U intervjuu za CNN, Zelenski je izjavio kako oni pokušavaju da vrate svoje teritorije na jugu i istoku Ukrajine, a najnoviji cilj im je “spasiti Krim”, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Naglašavajući da su napori Kijeva usmereni na ponovno zauzimanje zemalja na jugu i istoku Ukrajine, Zelenski je rekao – “Ne možemo zamisliti Ukrajinu bez Krima. Dok je Krim pod ruskom okupacijom, to ima samo jedno značenje – rat se još nije završio”.

Upitan da li je moguć bilo kakav scenario u kojem se može postići mir bez Krima, Zelenski je odgovorio da „onda neće biti pobede“.

Ukrajinski predsednik utvrdio je da je odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina na oružanu “Vagnerovu” pobunu bio „slab“ i da je gubio kontrolu nad sopstvenim narodom.

Rusija je 2014. anektirala Krim, oko čega je imala nesuglasice s Ukrajinom, a “Vagner”, koji je bio zadužen da Krim uključi u rusku teritoriju, tim korakom je proslavio svoje ime u svetu.

1 COMMENT

  1. Zelenski je toliko Glup Covek da mi je vec muka od njega. Ovaj se umislio u neki svoj zivot nije ni sam svestan da Rusi sa jednom Satanom mogu da ih izbrisu sa Planete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here