EPA/Oleg Petrasyuk
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu izneo tvrdnju da je “očigledno” da je Putin “ubio Navaljnog”.

Zelenski je rekao da Putina “nije briga ko umire” i da je ruskom predsedniku stalo samo do toga da se zadrži na vlasti, prenosi nemački Velt.

On je naveo da bi Putin “trebalo da izgubi sve” i “odgovara za zločine”.

Navaljni je preminuo danas u zatvorskoj koloniji u autonomnom okrugu Jamalo-Nenecki u 48. godini.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni, posle šetnje, osećao loše i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzrok smrti se utvrđuje.

Navaljni je služio kaznu od 30 godina u toj ruskoj oblasti zbog optužbi za ekstremizam i prevaru, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

“Ako je vest tačna…”

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Rusija odgovorna za smrt opozicionog političara Alekseja Navaljnog, ukoliko je vest o njegovoj smrti tačna.

“Prvo i najvažnije, ako je ova vest tačna, naše misli su sa njegovom suprugom i njegovom porodicom”, rekao je Blinken u Minhenu, gde prisustvuje bezbednosnoj konferenciji, prenosi Rojters.

Dodao je da smrt Navaljnog u ruskom zatvoru i “fiksacija i strah od jednog čoveka naglašavaju slabost i trulež u srcu sistema koji je Putin izgradio”.

“Rusija je odgovorna za ovo. Razgovaraćemo sa mnogim drugim zemljama koje su zabrinute za Alekseja Navaljnog, posebno ako se ovi izveštaji potvrde kao istiniti”, poručio je Blinken.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da se Navaljni osećao loše posle šetnje i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzork smrti se utvrđuje.

2 COMMENTS

  1. Zelenski Scholc i Blinken trebaju poslati policiju da uhapse Putina i da ga pravo u zatvor strpati i uvesti mu sankcije

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here