Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je danas, osuđujući iranski napad na Izrael, istakao da su iranske akcije pretnja za ceo region i svet.

Zelenski ja na platformi X (Tviter) pozvao na ulaganje napora da se spreči dalja eskalacija bliskoistočnog sukoba, preneo je Rojters.

– Akcije Irana prete čitavom regionu i svetu, kao što akcije Rusije prete da izazovu veći sukob, a očigledna saradnja između dva režima u širenju terora mora da naiđe na odlučan i ujedinjeni odgovor sveta – napisao je Zelenski.

On je naveo da njegov narod razume “užas” iranskih dronova, koje je takođe, koristila Rusija u svom napadu na Ukrajinu, preneo je Tajms of Izrael.

– Zvuk dronova ‘Šahed’, oruđa terora, isti je na nebu iznad Bliskog istoka i Evrope. Ovaj zvuk mora da posluži kao poziv za buđenje slobodnom svetu, pokazujući da samo naše jedinstvo i odlučnost mogu spasiti živote i sprečiti širenje terora širom sveta – istakao je Zelenski.

On je naveo da reči ne zaustavljaju i ne presreću dronove i ponovo poziv za pružanje pomoći.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova uz osudu iranskog napada na Izrael istaklo da ovaj napad “pokazuje zašto je ključno da snage celog slobodnog sveta rade zajedno na odbrani globalnih granica demokratije”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here