EPA/Rafal Guz
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je ruski uticaj “probio američki politički sistem” i odbacio ideju, koju, kako je naveo, podržavaju saveznici Donalda Trampa, da bi Ukrajina mogla brzo da okonča rat tako što bi se odrekla velikog dela svoje teritorije.

Zelenski je dodao da je pozvao Trampa, preko posrednika, da doputuje u Ukrajinu, kao i da je bivši predsednik SAD izrazio interesovanje, ali da još nije rekao da će doći. On je istakao da je spreman da čuje Trampove predloge o ratu, ali je istakao i da je veoma skeptičan.

– Ukoliko je plan da samo damo naše teritorije, a takva je ideja, to je onda vrlo primitivna ideja – rekao je Zelenski u intervjuu za izdanja medijske kuće Aksel Špringer. On je dodao da su mu potrebni “vrlo jaki argumenti”.

– Ne treba mi fantastična ideja, treba mi realna ideja, jer su ljudski životi na kocki. Svaki dogovor kojim bi se samo odrekli teritorije u korist ruskog predsednika Vladimira Putina, a da se zauzvrat okončaju neprijateljstva, otvorilo bi put novim ruskim osvajačkim ratovima. Ako bi se pregovorima došlo do mira, ruski despot ne bi imao prostora da ispuni svoje planove – rekao je Zelenski.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI. ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

  2. MAKI !!! Smaras i davis sa tim tvojim glupim komentarima .uvek isti tekst i uvek nesto sto nije moguce ,nikakvi Argumenti i nista pametno .Ako ti je Cilj da ovde nekog nerviras ,mogu ti reci da te ljudi ovde smatraju promajom i neuzimaju te za ozbiljno .valjda imas bar malo inteligencije da nesto Kostruktivno napises .
    Izvini momak smaras

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here