EPA-EFE/Mykola Tys
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da ne misli da ruski predsednik Vladimir Putin blefira kada kaže da bi Moskva bila spremna da upotrebi nuklearno oružje za odbranu Rusije.

Putin je prošle nedelje izjavio da će Moskva upotrebiti “sva raspoloživa sredstva” da zaštiti Rusiju i njen narod ukoliko bude ugrožen teritorijalni integritet te zemlje.

– Vidite, možda je juče bio blef. Sada bi mogla biti realnost. Ne mislim da blefira – rekao je Zelenski, koji je ranije za “CBS njuz” ocenio da su takve pretnje samo “nuklearna ucena”.

Zelenski je prokomentarisao da bi se navodni ruski napadi na dve ukrajinske nuklearke ili njihovu blizinu mogli smatrati “savremenom upotrebom nuklearnog oružja ili nuklearne ucene”.

Kijev optužuje Moskvu za granatiranje Zaporoške nuklearne elektrane, koju kontroliše ruska vojska, a nedavno su slične optužbe iznete u vezi sa Pivdenoukrajinskom nuklearnom elektranom, podseća Rojters.

Moskva odbacuje optužbe u vezi sa Zaporoškom nuklearnom elektranom i poziva Kijev na odgovornost. Rusija nije komentarisala optužbe u vezi sa drugom nuklearkom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here