AP Photo/Richard Drew
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da nije trebalo objaviti u javnosti komentare koje je izneo u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

– Mislim da takve stvari, poput razgovora šefova nezavisnih država, ne bi trebalo objaviti”, rekao je Zelenski novinarima u Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

On je naglasio i da se ne plaši objavljenog transkripta.

AP ocenjuje da je Zelenski minimalizovao značaj ukrajinske istrage o mogućem predsedničkom kandidatu demokrata Džou Bajdenu.

On je rekao da je istraga o Bajdenu jedan od mnogih slučajeva o kojima je pričao sa liderima drugih zemalja.

Američko ministarstvo pravde objavilo je juče suštinu transkripta telefonskog razgovora iz 25. jula u kojem je Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

U međuvremenu, Vašington post piše da su zvanicnici američkog Ministarstva pravde, nakon manje od mesec dana, obustavili istragu o komunikacijama predsednika SAD s njegovim ukrajinskim kolegom, što je povećalo zabrinutost i demokrata i stručnjaka da ova institucija služi kao štit prvom čoveku SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here