Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Kijev priprema plan nove kontraofanzive u koji želi da uključi i rušenje Krimskog mosta, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

U intervjuu za nemački list „Bild“, ukrajinski lider je rekao da Kijev ima novi plan kontraofanzive. Upitan da li to uključuje, na primer, rušenje Krimskog mosta ove godine, Zelenski je potvrdno odgovorio.

– Mi to zaista želimo. Ne radi se samo o Kerčkom mostu (Krimski most), o kojem svi govore. Radi se o nekim infrastrukturnim objektima koji su vojna meta. Radi se o mostovima, aerodromima – rekao je Zelenski.

Kako je precizirao, Oružane snage Ukrajine žele da gađaju mostove, preko kojih se transportuje oružje, i aerodrome sa kojih poleću avioni koji izvode napade na Ukrajinu.

Prethodna ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna 2023. godine, a nakon tri meseca ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je kontraofanziva Kijeva propala. On je u januaru takođe saopštio da je ruska vojska preuzela inicijativu i da će, ako se tako nastavi, uskoro biti dovedena u pitanje ukrajinska državnost.

4 COMMENTS

  1. Pa zar ima veca i smesnija maskota ove , evo vec trogodisnje specijalne akcije od Putina? Ratuje, a kuka da bi bez podrske Zapada Ukrajini vec davno pobedio? Pa pobedi taj mrski Zapad – kad vec kukas preko Peskova, Zaharove, Medvedeva i ostalih poltrona tvoje vlasti. Ajde bre vise pobedi i slavi na kremaljskom trgu.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here