Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Ukrajinske snage u istočnom gradu Soledaru drže svoje pozicije i nanose značajne gubitke ruskim trupama, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u video obraćanju.

S druge strane, poslanik samorpoglašene Donjecke Narodne Republike i potpukovnik Narodne milicije DNR Andrej Bajevski rekao je da je zapadni deo Soledara potpuno pod kontrolom ruskih snaga, dok su mali “džepovi otpora” ukrajinskih oružanih snaga i dalje prisutni u tom gradu, preneo je Rojters.

Zelenski je zahvalio dvema ukrajinskim jedinicama u Soledaru koje, kako je naveo, “drže svoje pozicije i nanose značajne gubitke neprijatelju”.

On nije izneo druge detalje. Zelenski je rekao i da se sastao sa visokim ukrajinskim komandantima i detaljno analizirao kakva pojačanja su potrebna za borbe za Soledar i obližnje gradove i kakve korake treba preduzeti narednih dana.

– Razgovarali smo i o situaciji u vezi sa snabdevanjem oružjem i municijom i relevantnoj saradnji sa našim partnerima – istakao je on.

3 COMMENTS

  1. Ovaj covek zivi u iluziji dali on uopste zna koliko mu je Naroda mapustilo zemnju a koliko mu je izginulo radi interesa Amerike i zapadnih Burzuja.

  2. Dali moze biti veca DEBIL od ovog coveka,Ili je drogiran Ili blesav, izginuse gomila ukrainaca, za koga???? I on I dalje prica o nekog kontra ofanzivi,coveka zivi u iluziji, I SAMO produzava ono stop je neminovno, totalno nesposoban,Ali ne I da opljacka zapad za milijarde,ko je ovde nenormalan????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here