Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sigurno već znate da je za lepu kožu lica potrebno da pijete puno vode, da koristite hidratantnu kremu, da se hranite zdravo i da skidate šminku pre spavanja. Ali, da bi vam lice bilo negovano i mladoliko, trebalo bi da izbacite i neke loše navike.

Njujorški dermatolog Rejčel Nazarian za britanski časopis Burdi navela je pet stvari koje bi trebalo da prestanete da radite ako želite da imate lepu kožu.

1. Preskakanje zaštitnog faktora

– Napravite sebi uslugu i prestanite da ignorišete ovaj savet. Svakodnevnim korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom odbranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložitii pojavu prvih znakova starenja – kaže Nazarian.

2. Pričanje telefonom

– Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se nakupljaju na ekranu telefona da se lakše zalepe za lice – upozorava dermatolog i dodaje da bi najbolje bi bilo da koristite slušalice ili da redovno brišete ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.

3. Spavanje na jednoj strani

– Način na koji spavate utiče na pojavu bora pa se zato neke bore nazivaju “spavalice”. Ako zabijete glavu u jastuk, dobićete ih – upozorava Nazarianova.

– Najbolje je da spavate na leđima, ali to može da bude teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani. Ako vam spavanje na leđima nije prijatno, pokušajte bar svako veče da promenite stranu tela na kojoj ćete zaspati da biste barem malo odložili pojavu bora – piše portal Index.

4. Grubi piling lica

– I dok je piling neizbežan korak u postizanju lepe kože lica, pregrubim trljanjem možete da ostignete suprotan učinak i iziritirate kožu – objašnjava dermatolog.

5. Istiskivanje bubuljica

– Koliko god bilo teško, pokušajte da se toga suzdržite. Istiskivanjem bubuljica samo ćete da napravite ranu na koži koja će ostaviti i ožiljak. Pokušajte da na bolji način vodite računa o svojoj koži i primenite sva navedena pravila pa ćete sigurno imati i manje problema sa bubuljicama – savetuje Nazarianova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime