Žena budućnosti biće niža i deblja

0

Iako po pravilu gotovo sve žene teže vitkoj liniji i manekenskom izgledu, pa se redovno podvrgavaju dijetama i trude da izgube kilograme, istraživanja pokazuju da će žene u budućnosti biti sve niže i sve deblje. Većinu žena će verovatno užasnuti ovaj podatak, dok će one druge zasigurno likovati.

 

Međutim, žene se mogu utešiti činjenicom da će u tim "nižim i debljim" telima biti daleko bolje i snažnije srce. Osim toga, žene će imati niži holesterol, a menopauza će im počinjati kasnije nego sada, kažu stručnjaci koji su sprovodili istraživanje.

 

Predviđanja se temelje na studiji u kojoj se tvrdi da ima snažne dokaze da ljudska vrsta i dalje evoluira. Ipak, neki biolozi tvrde da će medicinsko napredovanje i društveno dobrostanje u najbogatijim delovima sveta dovesti do zaustavljanja evolucije.

 

Kao dokaz svoje tvrdnje iznose činjenicu da bez borbe za preživljavanje nije više potrebna prirodna selekcija, pa tako ljudska vrsta više ne teži razvoju.

 

Uz to, evolucionista dr. Stefan Sterns sa Univerziteta Jejl kaže da je našao dokaze da neke nasledne osobine kao što su visina i težina još uvek utiču na to koliko će žena imati dece i u kojoj će meri ona biti zdrava. Sve u svemu, jedan od zaključaka je da su nasledne osobine usko povezane s veličinom porodice.

 

Ako se ovakav trend nastavi, tipična žena u 2409. godini biće dva centimetra niža i kilogram teža nego današnja prosečna žena. Dete će roditi u proseku pet meseci ranije, a u menopauzu će ući deset meseci kasnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here