Žene gaze stazom uspeha

0

Posle godinu dana rada udruženja srpskih žena "Dr Draga Ljočić", uskoro sledi godišnja Skupština. Kako se i koliko radilo i poslovalo za "Vesti" govori predsednica Vesna Kravar.

Zakazana skupština
Godišnja skupština Udruženja srpskih žena održaće se 18. maja. Skupština počinje u 14 sati, u prostorijama SKD u Dibendorfu (Ringstr. 20).

– Analiziramo naš rad u proteklom periodu i pravimo planove za dalje, a rezultati govore da je vredelo udružiti potencijale i okupiti vredne žene koje su pravo bogatstvo i čuvari naše kulture – veli Vesna i nastavlja:
– Bilo je zadovoljstvo raditi na projektima prezentovanja srpske tradicije, kulture i običaja unoseći do u detalje ulogu i značaj lika srpske žene u svim segmentima života, posebno ovde, u zemlji visokog standarda i velike discipline – veli Vesna.
– Ipak, moram reći da nije uvek lako i jednostavno raditi sa ekipom "balkanskog temperamenta" i da je bilo nekih nesuglasica u fazi upoznavanja, ali sam zadovoljna postignutim, a poslovali smo pozitivno – kaže Vesna.
Vesna otkriva da su u stratu pored okupljanja članova imali neke akcije u kojima su pokazujući svoju kreativnost i uz lepo druženje uspele da sakupe neka sredstva i jedan deo usmere u humanitarne svrhe. Poslali su novogodišnje paketiće deci iz sigurnih kuca u Beogradu, imali su proslave kulturno-zabavnog karaktera i jedno predavanje na temu zdravlja "Bol i ophođenje sa bolom", koje je organizovano u saradnji sa Centrom za integracije i koje je podržano od predstavnika nekih švajcarskih institucija.
 

Odlazak na Zlatibor
Udruženje žena organizuje petodnevni boravak na Zlatiboru u vremenu od 26. do 31. maja.
Za prijavljivanje se obratiti na telefona:078/753 33 95

Obeležen je i 8. mart, takođe kroz prezentovanje srpskih specijaliteta među ostalim migrantskim zajednicama.
– Upravo se pripremamo na petodnevni odlazak na Zlatibor po veoma povoljnim cenama, a cilj nam je da se povežemo sa kreativnim predstavnicima iz otadžbine. Planiramo posetu Sirogojnu, a svaka članica može povesti i svoju porodicu, pa ako neko želi imaće mogućnost zdravstvenih pregleda kod lekara iz Instituta za lečenje štitaste žlezde.
Ona kaže da su zahvaljujući "Vestima" koje su pratile sve njihove akcije dobile značajan broj članova.
Upitana da li će se ponovo kandidovati za prvu damu Udruženja, Vesna je rekla: .
– Iskreno, velika je čast biti u udruženju i svaki član je važan, a ako ja opet budem bila u toj ulozi, trudiću se da uvek bude prijatna atmosfera, da vlada sloga – kazala je Vesna.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here